Teknisiä tietoja ja ohjeita

Asennusohjeet, havainnepiirustukset ja -kuvat toimitaan toimituksen yhteydessä.

Ruukut, vaasit ja altaat:

- Keskikokoinen kiviruukku saattaa painaa helposti 40 -50 kiloa tyhjänä ilman multaa ja istutuksia ja niiden käsittelyssä vaaditaan tarkkuutta ja varovaisuutta ettei synny vahinkoja tai kolhi kiviruukkua tarpeettomasti. Suuremmat ruukut painavat sadasta kilosta ylöspäin. Painavampien ruukkujen liikuttelussa tarvitaankin konevoimaa esim. Avant kuormaaja tai vastaava. Ruukun alustan on oltava vaakasuora ja tasainen, jotta ruukuun pohjaan ei synny jännityksiä ja siten mahdollisesti riko ruukkua.

- Mikäli ruukku asetetaan jalustan päälle suositellaan ruukun kiinnittämistä tukevasti jalustaan esim. mekaanisesti pultilla tai vaihtoehtoisesti laastilla. Jalusta täytyy olla tukevalla tasaisella pinnalla ettei se kallistu tai muuten vioitu.

- Muista pakkanen ja lumi talven tullessa. Tyhjennä ruukku talveksi ettei veden jäätyminen halkaise arvokasta ruukkua. Ruukun voi suojata sisäpuolelta ns. patolevyllä, jolloin ruukun sisätilavuudessa on hiukan varaa jään liikkumiselle jos haluat säilyttää mullan ruukussa tallven yli. 

- Osa ruukuista, vaaseista ja altaista on raskaita ja vaativat nostolaitteita niiden siirtelyyn ja asentamiseen.

Patsaat:

- Raskaiden patsaiden käsittelyssä on noudatettava erityistä huolellisuutta, jotta ei synny vahinkoja ja tuote ei vioitu siirrettäessä, varsinkin ulokkeiden kuten käsien, siipien ja muiden vastaavien kanssa täytyy olla huolellinen, jotta niitä ei rasiteta siirrettäessä ja asentaessa. Patsaan alustan on oltava vaakasuora ja tasainen, jotta pohjalevyyn ei synny jännityksiä ja siten mahdollisesti riko patsasta.

- Mikäli patsas asetetaan jalustan päälle suositellaan patsaan kiinnittämistä tukevasti jalustaan esim. mekaanisesti pultilla tai vaihtoehtoisesti laastilla (erilliset suositukset ja havainnekuvat toimitaan toimituksen yhteydessä). Jalusta täytyy olla tukevalla tasaisella pinnalla ettei se kallistu tai muuten vioitu.

- Osa patsaista on raskaita ja vaativat nostolaitteita niiden siirtelyyn ja asentamiseen.

Suihkulähteet:

- Maa-altaalla olevat suihkulähteet vaativat aina kunnollisen perustuksen, joka suojaa routavaurioilta. Rakennustiedon RT-kortistosta löytyy hyvät ohjeet vesialtaiden rakentamiseen ja perustamiseen.

- Muista pakkanen ja lumi talven tullessa. Tyhjennä altaat vedestä ja suojaa/irroita pumput ja suodattimet talveksi.

patsasnäyttely, puutarhanäyttely, myyntinäyttely, puutarha, puutarhan taide, puutarhataide, puutarhasuunnittelu, patsaat, suihkulahde, patsas, figuuri, ruukku, kukkaruukku, antiikkipatsaat, vesielementit, vesielementti