Suihkulähteet

Suihkulähteet voidaan karkeasti jakaa kahteen ryhmään: 1) Vapaasti seisovat suihkulähteet ja 2) maa-altaalla olevat suihkulähteet.

Vapaasti seisovissa suihkulähteissä ei tarvitse kaivaa maata vaan asennus tapahtuu tasaiselle tukevalle pinnalle. Siten nämä suihkulähteet sopivat hyvin esim. pienemmällekin pihalle, puutarhaan, patiolle, terassille tai jopa sisätiloihin.

Maa-altaalla olevat suihkulähteet kootaan toisiinsa yhteensopivista komponenteista; suihkulähteen keskiosa, jossa yleensä joko poika pitää delfiiniä, Lotus aiheinen kerroksellinen suihkulähde tai klassisen ruukun mallinen suihkulähde. Vesiallas on saatavilla kuudessa eri kokoluokassa alkaen puolikaaren mallisesta sisähalkaisijaltaan 1,78 m ja suurimmillaan 7,5 metrin sisähalkaisijaan olevaan maa-alataaseen ja yli neljän metrin korkeuteen ulottuvalla Lotus suihkulähteellä. Altaan reunoissa voi olla kukkavaaseja (mallissa C4) tai sitten yksinkertaisempi Roman tai Jubilee malli, joissa sileä kivireunus.

Altaat voivat olla joko tasamaalla, jolloin altaan vesisyvyys on noin 17 cm tai kaivettuna, jolloin vesisyvyys on tyypillisesti noin 40 cm. 

Altaat voidaan toimittaa kaikilla varusteilla (mm. lasikuituiset pohjavesialtaat, pumput yms.) tai pelkillä kiviosilla. Maa-altaan reunat koostuvat yleensä kolmesta komponentista;

          1) jalustakerroksesta (kork. noin 10 cm) jota voidaan käyttää altaan reunuksena sellaisenaan,

          2) reunakivestä (kork. noin 27 cm) jota voidaan käyttää sellaisenaan tai jalustakiven päällä

          3) kukkavaaseista, joita voidaan käyttää lisäsuihkuina maa-altaaseen tai ihan vain kukille

Maa-altaita voidaan tehdä sisäkkäin, jolloin saadaan näyttävä kukka-allas itse suihkulähteen ympärille.

Puutarhanäyttelyssämme Someron Hirsjärvellä näet muutaman suihkulähteen vesialtailla ja ilman vesiallasta ns. itsekiertävänä suihkulähteenä. Ole yhteydessä niin kerromme lisää monista uusista ja jännittävistä mahdollisuuksista.

Muista suomen talviset olosuhteet suihkulähteen hoidossa - vedet pois ennen pakkasia ja lumia.

 

PUHELIN

045 -120 3335

NÄYTTELY

Tiedot

Vapaasti seisovat suihkulähteet ilman maa-allasta

Napoli suihkulähde, suihkulähde

Suosittu Napoli suihkulähde !

Ihastuttavan kaunis Napoli suihkulähde ilman maa-allasta on uutuustuotteemme. Suihkulähde ei tarvitse muuta kuin sähkön pumppua varten. Näyttävä suihkulähde. Todella helppo asentaa ja huoltaa.

 

Simpukan halkaisija on 955 mm. Kokonaiskorkeus 1305 mm. Paino 183 kg, jossa painavin komponentti 79 kg.  

Suihkulähteet maa-altaalla

Valaistuksella saat kauniita asetelmia pimeneviin iltoihin. Kuvassa modifioitu jalusta kolmoisdelffiinillä. Yhdistämällä eri komponentteja saadaan myös uniikkeja ratkaisuja.

Kukka-allas suihkulähteen ympärillä. Malli S L-mallin sisällä.

Ota yhteyttä

Ihamäentie 584, 31460 Hirsjärvi

Sähköposti: info@puutarhantaide.fi

Puhelin: 045-120 3335

© Puutarhan taide 2018