Patsaat

Haddonstone valukiviset antiikkipatsaat ja puutarhapatsaat on valmistettu korkealuokkaisesta kalkkikivestä englannissa käsityönä Northamptonin idyllisessä East Haddon nimisessä kylässä. Patsaat tehdään ns. märkävaluna, jolloin patsaan pinta on miellyttävän sileä ja kaunis.

Materiaali kestää hyvin voimakkaita sään vaihteluita ja siten ne ovat erittäin pitkäikäisiä. Patsaat kestävätkin useita vuosikymmeniä ilman huoltoa. Pesu riittää jos haluaa pitää patsaan puhtaana.

Valikoimiin kuuluu runsaslukuinen joukko klassisia italialaisten ja antiikisten kreikkalaisten patsaiden toisintoja ja myös historiallisia veistoksien kopioita englannista. Useat patsaiden alkuperäismallit ovat restauroitu vanhoista kartanoiden kokoelmista ja siten saatu uudelleen käsityötuotantoon. Joukossa on myös modernimpaa aikaa edustavia puutarhapatsaita.

Patsaat soveltuvat erinomaisesti sekä ulko- että sisäkäyttöön.

Useat patsaat vaativat jalustan näyttääkseen edustavilta. Jalustoja on valittavissa noin 30 erilaista samoissa värisävyissä kuin patsaat.

Kaikissa patsaissa värisävyinä on valittavissa seuraavat värit:

                 - Portland - vaalea, melkein valkoinen kalkkikiven väri 

                 - Bath - kellertävä kalkkikiven väri

                 - Terracotta - punertava saven väri

                 - Ivory - norsunluun värinen kalkkikiven väri

                 - Slate - tumman graniitin värinen 

 

PUHELIN

045 - 120 3335

NÄYTTELY

Tiedot

Klassiset patsaat ja rintakuvat

Eläinfiguurit ja -patsaat: Eläinaiheiset puutarhapatsaat ovat pääosin klassisia mm. EQUINE - Hevosen pää, istuvat metsästyskoirat, kotkat, haukka (muuttohaukka) leijonat (useita kokoja, joista suurin jopa 2 metriä korkea ja painaa 1500 kg) ja pöllö (kaksi kokoa joista pienempi 30 cm korkea) . Osa esittää antiikin taruolentoja mm. Zeuksen kotka nimeltää Aquila.

 

The Four Elelments - Neljä elementtiä: Perinteikkäät Neljä Elementtiä koostuvat nimensä mukaan neljästä patsaasta; Maa (patsas pitelee runsaudensarvea), Tuli (patsas pitelee tuluskukkaroa), Ilma (patsas pitelee pientä lintua) ja Vesi (patsas kaataa vettä maljasta). Alkuperäiset patsaat on tehty 1800 luvun alussa Eldeven Hall:iin Norfolkissa. Nämä Haddonstonen uustuotanto patsaat on tilattu alunperin hollantilaiseen puutarhaan Lyme Hallissa Stockport Borough Councilin tilaamina. ja kauniit patsaat on nyt saatavissa kotipuutarhaan edullisesti.

 

The Four Seasons - Neljä vuodenaikaa: Neljä vuodenaikaa on Haddonstonen oma design. Nämä mallit on saatavilla ainoastaan Haddonstonen valmistamina. Kevät pitelee käsissään pajun oksia, Kesä pitää käsisään viljaa, Syksyllä on viinirypäleitä ja Talvi on kääriytynyt lämpimään. Patsaat ovat erityisen kauniita iltavalaistuksessa. Patsaiden korkeudet ovat 1430 mm kukin ja paino on 140 kg. Pohjalaatan koko on 360 mm x 360 mm. Jalustoiksi suositellaan mm. B255, B265 ja B370 malleja. 

Ota yhteyttä

Ihamäentie 584, 31460 Hirsjärvi

Sähköposti: info@puutarhantaide.fi

Puhelin: 045-120 3335

© Puutarhan taide 2018